KiVa v naší škole

Vážení rodiče,

máme pro Vás novinku. V rámci změn, které se v naší škole během posledního roku udály, stále pokračujeme ve zvelebování a vylepšování. Máme novou střechu, nové hřiště, podlahovou krytinu ve všech třídách, vymalované třídy či nový nábytek a 2 nové odborné učebny – počítačovou a přírodovědnou. Všechno tu čeká na naše žáky, kteří si vinou současné situace kolem COVID-19, ještě nestihli tato vylepšení pořádně užít. Ve škole bez dětí je smutno, prázdno.  Hlavně kvůli nim jsme se rozhodli přihlásit naši školu do nového, výjimečného projektu KiVa. Zaujalo nás, že podporuje myšlenku, která je hlavním mottem vize naší školy: „Jsem šťastný, když jsem v pohodě“ – protože pokud nejsou vztahy v pořádku, vše ostatní je zbytečné. S velkou radostí Vám chceme oznámit, že přes velký zájem byla naše škola vybrána do pilotního testování projektu KiVa v České republice. Jde o původně finský program, který se zabývá prevencí šikany a vytváření bezpečného prostředí pro všechny děti, ověřený v mnoha zemích. Je to dlouhodobý projekt, program, který působí na žáky a předpokládá, že všichni táhnou za jeden provaz. 

https://www.eduzin.cz/skola-a-ucitele/sikana/vzbudit-empatii-v-netecnych-divacich-uspesny-finsky-recept-proti-sikane-vyzkouseji-i-ceske-skoly/

Zveme Vás na ONLINE SCHŮZKU RODIČŮ K PROJEKTU KiVa na naší škole, která se koná v úterý 27.4.2021 od 17 hodin. Již teď máte pozvánku v kalendáři Google. Těšíme se na setkání.

                                                                                                                                 Vedení a učitelé ZŠ Nečín